Over mij

Over mij

Mijn naam is Josine Sluijter. Ik ben geboren in Medemblik, in Noord Holland.

Ik ben altijd gek op dieren geweest, en heb jarenlang gewerkt als vrijwilligster op de kinderboerderij in Medemblik.

Na de havo heb ik de MAS  gedaan [Middelbare Agrarische School]  richting dierverzorging en paardenhouderij.  Mijn bedoeling was daarna de opleiding in Deurne te gaan doen om paardrijles te gaan geven. Helaas kreeg ik tijdens de MAS opleiding een brommerongeluk, en werd een toekomst in paardrijden en paardrijles voor mij onmogelijk.  Mijn MAS diploma heb ik in 1997 gehaald.

In die tijd verhuisden mijn ouders naar Emst op de Veluwe, om daar een camping pension en restaurant te beginnen. Ik kreeg daar een leuke baan, en een huisje op de camping. Ik zorgde voor de kinderboerderij en mijn paarden verhuisden mee naar de camping.

Naast de verzorging van de dieren heb ik mij toen gespecialiseerd in het fokken van Rhodesian Ridgebacks en ben ik een officieel erkende fokker geworden. Ik fokte nestjes, ving ook hondjes op en ik gaf lezingen aan mensen die aan een pup begonnen, onder andere over opvoeding en voeding.

In die periode ben ik mij verder gaan specialiseren en heb ik een aantal opleidingen met goed gevolg  afgerond, o.a.:

  • Diergezondheid adviseur
  • Natuurgeneeskundig therapeute 
  • Honden toiletteren[trimster]. 
  • Gedragstherapeute. 
  • Kattentrimmen

Verder verdiepte ik mij  ook in voeding en in huid- en vachtproblemen.

Na tien jaar met veel plezier op de camping gewerkt te hebben samen met mijn ouders, stopten zij ermee en was dit voor mij het moment om het roer om te gooien en mijn eigen bedrijfje te gaan opstarten.

In januari 2010 opende ik Trimsalon Josine in Epe, Gelderland. Epe ligt tussen Apeldoorn en Zwolle dichtbij Emst, Vaassen, Heerde, Oene en Wissel.

Diploma’s / certificaten