Tips & triks voor de kat

Voor dat u de kat naar de trimsalon brengt, adviseer ik om een uurtje van te voren thuis de kattenbak te verschonen en het dier nog even de kans te geven om te plassen. Een kat plast graag op een schone bak, de kans is dus groot dat hij/zij daar nog even gebruik van maakt. In de trimsalon heeft de kat geen mogelijkheid om zijn of haar behoefte te doen.

Denk aan een goed afsluitbare kattenmand.

Breng de kat niet met een volle maag. Het is mogelijk dat hij of zij dan door de stress misselijk wordt. Ik vind het ook fijn als ik nog wat kan geven tijdens de trimbeurt om het wat leuker te maken. Geef het mij even door als de kat iets niet mag hebben ivm allergie bijvoorbeeld.

Samen met de eigenaar bepaal ik wat we precies gaan doen en of de kat ook gewassen moet worden. Dit hangt helemaal af van de kat en in welke staat zijn vacht is en natuurlijk wat de eigenaar graag gedaan wil hebben.


De tijd die ik nodig heb is moeilijk in te schatten. Ik bel of ap daarom altijd als de kat klaar is. Het zou fijn zijn als de kat dan gelijk opgehaald kan wordt ivm de komst van andere dieren. Meestal ben ik met een kat 1 tot anderhalf uur bezig.


Bij vlooien reken ik 15 euro extra. Dit omdat ik dan meer werk heb en het dier eerst vlo vrij moet maken voordat ik aan het werk kan. Ook de trimsalon moet daarna helemaal ontsmet worden. Vlooienbanden graag thuis al af doen!

Betaal contant, ik heb geen pin. Op 1 januari worden de prijzen opnieuw bekeken. Ik probeer ieder jaar een minimale prijswijziging door te voeren zodat het niemand teveel “pijn” hoeft te doen. Helaas wordt ook voor mij alles ieder jaar duurder en zal ik als ondernemer dit ook door moeten voeren.

Maak zo mogelijk gelijk een nieuwe afspraak, dan ben je altijd verzekerd van een plekje. De wachttijd kan nog wel eens oplopen.

Bij verdere vragen bel, mail of app mij gerust!